Premiär för servering på Stora torget under Park till park

14 augusti 2024

Fredag och lördag 16-17 augusti är det dags för Nyköpings stora stadsfest Park till park. Nyheter i år är ett större festområde och att det serveras alkoholhaltiga drycker på Stora torget.

Under två dagar erbjuds musik, underhållning, mat och massor av roliga evenemang för alla åldrar mellan Teaterparken och Gripsholmsparken. Det är fri entré till alla arrangemang.

Premiär för försäljning av mat och dryck i den större containern

Många besökare har genom åren önskat möjligheten att köpa alkoholhaltiga drycker på Stora torget. Just detta erbjuds i den större containern där Smakimperiet säljer mat och dryck. Park till park är premiärhelg för Smakimperiet, som sen fortsätter att driva sin verksamhet på platsen hela hösten.

I den mindre containern hjälper Nyköpings turisms medarbetare dig som besökare med tips och att hitta rätt. Där kan du även fota dig tillsammans med dina vänner. Från och med tisdag 20 augusti hittar du Christers blommor i den mindre containern.

Utöver Smakimperiets servering och turistbyråns verksamhet finns det en foodcourt med lokala mataktörer på Stora torget. Du kan även titta in i bokbussen, besöka Campus Nyköping eller Mötesplats Brandkärr under Park till park. Dessutom finns Teknik- och designlabbet på plats båda dagarna.

Dansa på Åkroken

Nytt för i år är också att Åkrokstorget förvandlas till en dansbana både fredag och lördag kväll från klockan 17.00. Där finns också möjlighet att köpa mat och dryck.

Väskförbud på vissa platser

Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige, detta gäller även påsar. Under Park till Park gäller väskförbudet i Gripsholmsparken under hela evenemanget och i Teaterparken mellan klockan 20.30-00.30. Vid Teaterparken kommer det finnas en garderob att lämna in sina väskor och påsar i.

Undantag gäller skötväskor för småbarn och väskor för medicinska skäl. Vad som avser medicinska skäl och hur stora dessa väskor får vara är upp till arrangörerna av respektive park att avgöra. Väskorna kommer även inspekteras innan de släpps in på området.

Läs mer om programmet för Park till park på Nyköpingsguiden