Nytt konstgräs och ny multisportplan i Brandkärr

22 oktober 2024

Brandkärr får snart en efterlängtad upprustning av sin fotbollsplan och den angränsande multisportplanen. De nuvarande anläggningarna är slitna och har behov av omfattande renovering. På måndagen beslutade Kommunstyrelsen att finansiera satsningen med 4 miljoner kronor.

- Vi är väldigt glada över att nu kunna rusta upp de här planerna, det är Nyköpings största bostadsområde och vi vill kunna erbjuda alla barn och ungdomar en meningsfull fritid, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Som en del av upprustningen kommer fotbollsplanens nuvarande konstgräs, som är fyllt med gummigranulat, att bytas ut mot ett mer miljövänligt alternativ med sandfyllning. Detta syftar till att minska spridningen av mikroplaster och förbättra säkerheten för spelarna. Den nya multisportplanen kommer att anläggas helt på kommunens mark.

- Upprustning bidrar inte bara till bättre idrottsmöjligheter utan också till ökad social samvaro. Jag uppmanar alla Nyköpings föreningar att passa på att besöka området och visa barnen och ungdomarna vilka fina och roliga möjligheter föreningslivet erbjuder, säger Ahmad Eid (M).

Den totala kostnaden beräknas till 4 000 000 kronor. Kommunstyrelsen har gett klartecken för åtgärderna, och arbetet planeras att påbörjas under hösten 2024, med en beräknad slutförande vintern 2024/2025.

- Även området runt omkring kommer att bli mer inbjudande. Nya sittbänkar och en parkliknande yta för socialt umgänge med bänkbord. Dessutom kommer anläggningarna att tillgänglighetsanpassas, berättar Torbjörn Swing, förvaltarchef i Nyköpings kommun.

Här samarbetar kommunen med fastighetsägaren Nyköpings hem som även de investerar i området.

På nykoping.se kan du läsa hela underlaget till beslut.