Nystadsliv - en plats för hela livet

22 december 2023
Bo, bygga och miljö Kommun och politik Bo, bygga och miljö Kommun och politik

Nystadsliv – är kampanjen med berättelser om hur det är att leva, bo och driva företag i Nyköpings kommun. 

Är du nyfiken på Nystadsliv och berättelser om hur invånare upplever att det är att leva, bo och driva företag i kommunen?

Med start 25 december 2023 och fortsätter varumärkeskampanjen Nystadsliv för att bredda bilden av Nyköping och visa kommunen som en attraktiv plats för hela livet. En plats där man kan ha ett utvecklande jobb och karriär och driva företag, men samtidigt nära till familj, fritid och kultur.   

Berättelser från invånare

Det gör vi genom att lyfta invånare i Nyköpings kommun och deras berättelser i våra Nystadslivs-kampanjer. Vi återanvänder några porträtt - alla med en nystadslivsberättelser från Nyköping med omnejd. 

  • Om Rade – så maxade Rade både familjeliv och företagande 
  • Om Julia - så gjorde Julias familj en hållbar omstart på landet 
  • Om Annika – så fick Stockholmsfamiljen ett annat tempo i vardagen  

Stockholm och närliggande kommuner

Kampanjen kommer gå i Stockholm och närliggande kommuner främst genom digital kommunikation.  Huvudsakligen riktas kampanjen mot målgruppen potentiella inflyttare, nytt för i år är att kampanjen även riktas till beslutsfattare och företagare. Nyköping växer och företagandet i Nyköping är en viktig motor för att skapa sysselsättning och säkra välfärden.  

Målgrupperna kommer vi nå riktat i SvD, Aftonbladet och Omni under två veckor, på digitala tavlor på Södermalm samt i kommunens egna kanaler under en månad. Under sommaren 2023 nådde vi över en miljon personer med kampanjen. 

Hör gärna av dig om du har en nystadslivsberättelse att dela, vi bygger ett levande Nyköping tillsammans. Maila ditt förslag till kommunikation@nykoping.se

Här kan du hitta mer information