Nya tidtabeller i kollektivtrafiken

6 december 2018
Trafik och resor Bo, bygga och miljö Näringsliv och arbete

Våra resmönster förändras ständigt och med det måste kollektivtrafiken möta de nya behoven. Sörmlandstrafiken justerar tidtabellerna i mindre skala året om, men en gång per år – andra helgen i december – görs ett antal större förändringar.

Då justeras det så att buss- och tågtrafiken går när den behövs som mest, där efterfrågan och samhällsnyttan är som störst. 

Söndagen i den andra hela helgen i december byter hela Sverige, och stora delar av Europa tidtabeller. I år infaller den dagen den 9 december. Från och med då får Sörmlands kollektivtrafikresenärer alltså en ny tidtabell. 

Här är det större förändringarna i Nyköpings kommun:  

Största nyheterna i tågtrafiken i Nyköping från 9 december

Kvällståg från Stockholm - Sena kvällsavgångar kl. 23.39 fredagar och lördagar från Stockholm på Nyköpingsbanan (mot Norrköping via Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården). 

Största nyheterna i busstrafiken i Nyköping från 9 december

För de som jobbar sent skift har det efterfrågats en sen avgång från Nyköping till Flen, vilket nu införs. Resenärer åker med linje 765 till Vrena (avgång från Nyköping 22:15) där de byter till en anropsstyrd tur på linje 760 (avgång 22:45 från Vrena). 

Läs mer om förändringarna

Hitta din resa