Multisportplanen vid Tystberga skola och förskola är invigd!

26 oktober 2023
Hållbar utveckling - Agenda 2030

På torsdagen invigdes den nya multisportplanen vid Tystberga skola och förskola. Med hälsosam finfika och straffskjutning på nämndordföranden firade barn och elever att planen var på plats.

- Det är fantastiskt kul att få komma hit och se alla rörelseivriga barn. Vi vet ju att rörelse är bra för inlärning och koncentration. Här finns många möjligheter att göra den grej man tycker är rolig, säger Torbjörn Kock (S) ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

invigningstalare på grön multisportplan

Multisportplanen är den sista pusselbiten i ombyggnationen och renoveringen av Tystberga skola och förskola. Den inhägnade planen har flera olika möjligheter till aktiviteter.

  • Basketmål
  • Fasta mål för handboll eller fotboll
  •  På långsidor innebandymål för liten plan
  •  Konstgräs med sandfyllning
  •  Belysning
  • Grusplan för fotboll med fullstora mål

Uppe vid skolgården har en ny klätterställning kommit på plats och en mindre yta med pingisbord och vindskydd ställts i ordning. Totalt beräknas multiplanen kosta cirka 800 000 kronor.

- Vi hoppas och tror att multisportplanen kommer att bli väl nyttjad. Att röra på sig är viktigt och bra för alla. Det är bra både för kroppen och humöret. På helgerna och efter 18 på kvällarna är planen öppen för alla, välkomnar Björn Fredlund (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Slutresultat 6-0

Straffläggningen slutade till barnens fördel. Trots storlek och erfarenhet höll Torbjörn och Björn inte måttet mot eleverna från Tystberga skola.

- Det var roligt att skjuta straff! Jag tycker planen är bra för att man kan göra flera saker. Annars är jag med i skytteklubben i Tystberga, berättar Olle Näslund, årskurs 3.