Medborgarundersökning pågår i Nyköping – är du utvald?

19 september 2024
Kommun och politik Kommun och politik - Kvalitet i våra verksamheter

Under hösten får 1 200 slumpvis utvalda invånare i Nyköpings kommun tycka till om hur det är att leva i kommunen. Frågorna handlar om exempelvis skola och omsorg, boende och boendemiljö, trygghet i samhället, jämlikhet, integration och förtroende.

Medborgarundersökningen är en attitydundersökning som görs av Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av kommunen. Undersökningen ger svar på hur invånarna tycker att kommunen sköter sina verksamheter och vilket inflytande de anser sig ha på de beslut som tas i kommunen.

De utvalda får enkäten i ett brev med posten och ska fylla i sina svar på papper eller via webben. Alla svar är anonyma.

Alla som får enkäten - och väljer att svara på den - bidrar med viktig information som kan används i den fortsatta förbättringen av Nyköping. Resultatet från undersökningen används i kommunens budgetarbete, analys och verksamhetsplanering.

Resultaten publiceras också i SCB:s statistikdatabas och i databasen Kolada, där det är möjligt att jämföra Nyköping med andra kommuner eller att följa resultatet över tid. 

Här finns resultat från tidigare medborgarundersökningar: