Litterart Gästabud 10-12 oktober – fullspäckade kulturdagar

21 augusti 2024
Företag och näringsliv Kommun och politik Uppleva och göra

För 12e året i rad arrangeras kulturhelgen LitterArt Gästabud i Nyköping. Under en helg i oktober fylls stan av kända och okända författare, samtal, konst, musik och mycket mer.

–  Det är så roligt att kunna lyfta Nyköpings fina lokala kulturliv på det här sättet, men också att kunna erbjuda spännande samtal med etablerade författare.  Samarbetet mellan alla olika aktörer och deras engagemang är verkligen det som gör evenemanget så lyckat och det mesta är dessutom gratis! Vi också erbjuder alla lokala författare att visa och sälja sina böcker i Galleria Nyckeln under helgen, säger Anna Öhrner, projektledare.  

Författaren och journalisten Anita Goldman inleder LitterArt och följs sedan av bland annat Inger Edelfeldt, Per Hagman och Mian Lodalen. Det blir också bokcirkel med Lina Nordquist, poesikväll med den uppmärksammade unga poeten Aya Kanbar och vinnarna i LitterArts poesitävling.

Den uppskattade skyltfönsterkonstutställningen kommer tillbaka som vanligt precis som Bryggeriets Öppet hus och det kommer finnas ett flertal andra möjligheter att uppleva konst. 

För de små blir det en hel familjedag på Nyköpings stadsbibliotek.  

Hela programmet och biljettbokning finns på nykopingsguiden.se/litterart

 

Kontakt

Kontakt LitterArt Gästabud för mer information.

Anna Öhrner, projektledare
Anna.ohrner@nykoping.se

LitterArt Gästabud är en av årets stora kulturella höjdpunkter i Nyköping. Ett evenemang som ser litteratur, konst, möten och musik som inspirationskällor i vardagen. Målet är att glädja kulturälskare med litterära och konstnärliga evenemang, få fler att upptäcka och bli nyfikna på Nyköpings kulturliv samt locka hit tillresande publik från andra närliggande kommuner i eller utanför Sörmland. LitterArt Gästabud är ett samarbete mellan NYSAM (Nyköping i Samverkan, det offentliga och Nyköpings förenings-och näringsliv.

Webb: nykopingsguiden.se/litterart
Facebook: @facebook.com/litterart.se
Instagram: @litterartgastabud