Landsbygdsforum om beredskap, livsmedelsförsörjning och hållbarhet

22 oktober 2024
Företag och näringsliv Hållbar utveckling - Agenda 2030

Landsbygdsforum arrangeras av Nyköpings kommun tisdag 19 november på Öster Malma. Dagens gästtalare rör sig mellan frågor som försvaret, trygghetspunkter och civil beredskap på landsbygden samt innovation och klimatsmarta val. 

Evenemanget Landsbygdsforum samlar kompetenser som arbetar med lokal utveckling på landsbygden. Forumet fungerar som en arena för nätverkande, diskussion och inspiration för framtida utveckling på just landsbygden. 

- I det här forumet samlas personer som på ett eller annat sätt är engagerade i landsbygdsfrågor. Just nu är beredskap, livsmedelsförsörjning och hållbarhet viktiga framtidsfrågor för alla, den 19 november lyfter vi dem ur ett landsbygdsperspektiv, säger Harriet Nilsson, projektledare i Nyköpings kommun.

Gästtalare på Öster Malma: Per Edling, kommendör på Operationsledningen, Försvarsmakten; Richard Tellström, docent i måltidskunskap; Konrad Straka, VD för stiftelsen Baltic Waters; Oscar Uhrström; VD för Växa odling samt Andreas Kviby, en av initiativtagarna till Återbruksfabriken i Vrena. Med är även representanter från Sörmlands sparbank och Studieförbundet Vuxenskolan som driver projektet Beredd. 

Dagen avslutas med ett panelsamtal och diskussion med deltagare från bland annat Länsstyrelsen Södermanland, Region Sörmland, Nyköpings kommun och Agro Sörmland.

Ta del av programmet och information om tid och plats

Vill du veta mer? Kontakta Harriet Nilsson, projektledare, Näringslivsenheten Nyköpings kommun. Telefon: 0155-247556, mejl: harriet.nilsson@nykoping.se