Klart med ny hyresgäst i container på Stora torget

17 september 2024
Bo, bygga och miljö Kommun och politik Uppleva och göra

I början av september efterfrågades en hyresgäst för att driva någon form av popup-butik på Stora torget. Nu är det klart att Alfredssons blommor flyttar in med start denna vecka.

Inflyttningen i den 14 kvm stora containern påbörjades under måndagen 16 september. 

- Vi fick in sju intresseanmälningar där flera förslag var intressanta. Alfredssons blommor har det koncept och produktutbud som både är lämpat för butiksytan och den del av torget där containern är placerad, säger Monika Peña Calderon, projektledare för Levande torg, Nyköpings kommun.

Till och med den 20 oktober säljer Alfredssons blommor färdiga presenter, presentbuketter, planteringar och arrangemang, inredningsprodukter/krukor samt presentförpackningar i popup-butiken. 

Höstens aktiviteter i Nyköpingsguiden

En rad höstaktiviteter planeras på Stora torget - håll utkik i Nyköpingsguiden. Redan nu på lördag 21 september är det Klimatdag då det bland annat ordnas en rad prova-på-aktiviteter kopplat till cykling. Teknik- och designlabbet är på plats och bygger upp en legobussrace-bana för alla barn och så är det bytesdag på temat perenner

Fakta om containern

Butikscontainern är 14 kvm stor med måtten 6 x 2 m och hyrs ut omöblerad för 1500 kr/kvm/år. Den är utrustad med ventilationssystem och el, men saknar V/A. 

Satsningen Levande torg fortsätter

Inom ramen för Nyköpings kommuns satsning Levande torg ingår det att skapa förutsättningar för att stadskärnans torg ska vara naturliga, levande och välkomnande mötesplatser för alla Nyköpingsbor och besökare. Initiativet bygger på bland annat samverkan med det lokala näringslivet med syftet att bidra till ökat folkliv i hela centrum. 

Ambitionen är att fortsätta den indelning av Stora torget som har påbörjats utifrån olika teman: handel, mat, aktiviteter och kultur för att testa olika koncept. Under sommaren har olika aktiviteter genomförts, bland annat med fokus på barn.