Invigning showroom och flytt av 100-årigt hus

16 maj 2024
Bo, bygga och miljö Trafik och resor

Den 28 maj ska det över 100 år gamla godsmagasinet flyttas. I och med det öppnar ett showroom om Nyköpings resecentrum inne i nuvarande stationshus. Alla som vill är välkomna att närvara.

Upplyftet av godsmagasinet sker kl 12.30 den 28 maj och byggnaden kommer sedan att föras på räls till sin nya plats där den sänks, två dagar senare.

I samband med husflytten invigs ett showroom, eller visningslokal, som handlar om Nyköpings resecentrum och allmän stadsutveckling i kommunen. Trafikverket medverkar också i showroom med en utställningsdel om deras del i projekt resecentrum samt om Ostlänken i stort.

- Vi har haft ambitionen med en visningslokal under många år. I och med att kommunen tog över stationshuset fick vi en bra lokal att använda, nämligen den gamla biljetthallen som annars hade stått tom under byggnationstiden, säger Johan Dahlrot som är projektledare för Nyköpings resecentrum i kommunen. 

Ambitionen är att lokalen ska nyttjas så mycket som möjligt för att informera om resecentrum och Ostlänken. Endast grupper om fler än tre kan boka lokalen. Externa bokningsförfrågningar hänvisas till kundservice: kundservice@nykoping.se

Hållpunkter 28 maj – kom när det passar:

  • Kl 12.30: Godsmagasinet börjar rulla!
  • Kl 13: Öppning av showroom
  • Kl 13-18: Showroom öppet

Plats: Godsmagasinet på Södra Bangårdsgatan. Showroom är inne i stationshuset, till vänster om entréhallen (tidigare biljetthall).

Undvik bil om du kan: Gå, cykla eller ta bussen hit! Det kan vara svårt att hitta parkering.