Inspirationsdag med kocken Paul Svensson ska ge nya goda rätter

5 december 2023

I förra veckan träffade kommunens receptutvecklingsgrupp kocken Paul Svensson och fick en inspirerande dag tillsammans med honom i köket på Gripenskolan. Syftet med dagen var att få nya idéer och utveckla recept som kan höja måltidsupplevelsen för alla som äter i förskolor, skolor och äldreboenden.

Under dagen låg stort fokus på det gröna köket och råvaror som används året om, såsom potatis, morötter, kål och lök. Tanken var inte bara att skapa goda vegetariska recept, utan också att få in mer grönsaker i alla måltider, eftersom framför allt barn och unga ofta äter för lite grönt.

- Vi har ett gäng fantastiska kockar som vill vara med och utveckla recept och menyer. Den här dagen var ett avstamp för receptutvecklingsgruppen och vi bjöd in Paul för att få inspiration, säger Marianne Backrud Hagberg, verksamhetschef på Måltidsservice.

Receptutvecklingsgruppen består av kockar från de kommunala köken samt måltidsplanerare och enhetschef. Gruppen har bildats i syfte att förbättra befintliga recept och skapa nya rätter som ska ge en ännu bättre matupplevelse för matgästerna i förskola, skola och äldreomsorg.

Se bilder från inspirationsdagen på Instagram: @maltidsservice_nykoping