Hus i Horsvik hyrs ut till Äventyrshuset BBorg

10 oktober 2024
Företag och näringsliv Uppleva och göra

Från årsskiftet 2024/2025 kommer tre hus i skärgårdshemmanet vid Horsvik att kunna hyras via företaget Äventyrshuset BBorg.

I våras undersökte kommunen intresset för att bedriva korttidsuthyrning i Horsvik. Målet är att tillgängliggöra områdets natur- och kulturmiljöer för nya målgrupper. Kommunen önskar dessutom att hyresgästen i sin verksamhet samarbetar med olika typer av organisationer, exempelvis med inriktning på barn.

– Det är roligt att Äventyrshuset BBorg ser möjligheterna med Horsvik som besöksmål och att de vill vara med i den fortsatta utvecklingen i att göra platsen mer tillgänglig och attraktiv för fler. De har gedigen erfarenhet och deras ambition med verksamheten på Horsvik ligger väl i linje med Nyköpings kommuns planer, säger Erik Lindhe, turismchef.

Fem aktörer visade intresse och nu har avtal tecknats med Äventyrshuset BBorg, som i dag bedriver verksamhet på två ställen i Oxelösund.

Fler ska kunna upptäcka Horsvik

Horsvik kommer att vara fortsatt tillgängligt för besökare att uppleva naturmiljön och skärgården i det 90 hektar stora naturreservatet. Besöksparkering för allmänheten finns sedan tidigare och i en av ladugårdarna finns ett väderskydd med bänkbord.

Från 2022 har föreningen Horsviks vänner hyrt en av byggnaderna, Hagstugan. Från årsskiftet hyr kommunen ut ytterligare tre hus. Det avtalet har gått till Äventyrshuset BBorg.

Länk till nyköpingsguidens sida om Horsvik.