Höst och vinter med mer levande torg

27 september 2024

Satsningen Levande torg fortsätter med en rad aktiviteter hela hösten och senare i vinter. På programmet hittas allt från höstpepp, skördemarknad och oktoberfest till halloween-firande och sagolika julupplevelser i Rådhuset.

Projektet Levande torg drog i gång i början av sommaren med bland annat Maria Gripes värld i Rådhuset, vilket var en succé med 4000 besökare. Sommaren har precis sagt hej då, och nu står höstens aktiviteter för dörren. 

- Vi är förstås jätteglada över att till exempel Maria Gripes värld blev en sådan framgång med 4000 besökare och att Park till park slog ännu ett publikrekord. Våra, och andra aktörers arrangemang, har ökat möjligheterna till umgänge och kreativa upplevelser för de som deltagit. Samtidigt har arrangemangen dragit mer människor till centrum. Tack till alla er som deltagit! säger Monika Peña Calderon,  projektledare för Levande torg, Nyköpings kommun.

Samverkan för ökat folkliv

Inom ramen för Nyköpings kommuns satsning Levande torg ingår det att skapa förutsättningar för att stadskärnans torg ska vara naturliga, levande och välkomnande mötesplatser för alla Nyköpingsbor och besökare. Initiativet bygger på bland annat samverkan med det lokala näringslivet med syftet att bidra till ökat folkliv i hela centrum. 

Ett urval av höstens och vinterns aktiviteter

- Höstens aktiviteter präglas av en hel del fokus på barn där vi bland annat fortsätter med Maria Gripes värld på helger och lov. Men vi har också ungdomshäng varje onsdag kväll i Rådhuset och så kör vi ett antal byteslördagar. Mycket är på gång och allt är inte klart, men vi kan berätta att det blir julmarknad i december och innan dess ska vi uppmärksamma Halloween, berättar Monika Peña Calderon.

Redan på lördag 28 september fylls både centrum och Stora torget av en massa höstpeppiga aktiviteter. Det blir också film för alla barn på Stadshustrappan. Läs mer om Höstpepp.

Lördag 5 oktober är det skördemarknad med Sörmlands Matkluster och på kvällen firas det Oktoberfest med Smakimperiet i samarbete med Nils Oscars bryggeri i restaurangcontainern på Stora torget. 

I november blir det teater vid några tillfällen, Lucia uppmärksammas i december och så arrangeras förstås den sedvanliga och mycket populära nyårspromenaden. 
Håll utkik i Nyköpingsguiden för höstens och vinterns spännande program.