Beredd Nyköping - presentation av Leaderprojektet

21 november 2024
Allmänt
Tid: 17:30 - 20:00
Plats: Stavsjö Föreningsgård

Underrubrik saknas

Inbjudan till presentation av Leaderprojektet – ”Beredd Nyköping” – för dig som inte kunde delta den 9 oktober

Leaderprojektet "Beredd Nyköping" följer upp med ytterligare en träff där vi samtalar om hur beredskapen ser ut här hos oss på landsbygden i Nyköping - klarar vi en kris?

Det började med en gnista på ett kalhygge och sen var krisen ett faktum. Under branden i Västmanland omkom en person och två personer skadades allvarligt. Omkring 1 000 personer och närmare 2 000 tamdjur evakuerades och totalt 71 byggnader skadades eller förstördes.

Hur såg samhällets beredskap ut och hur har den förändrats? Hur klarade civilsamhället de elva dagarna i ständig beredskap? Finns det några lärdomar att dra?

Målet för Leaderprojektet - Beredd Nyköping är att mobilisera kraften i civilsamhället vid en kris. Vad mkan vi tillsammans i vår by/bygd göra för att vi ska känna oss trygga vid en krissituation?

Vi behöver kroka arm – föreningar, individer, företag och kommunen - alla har vi något att bidra med.

Efter vi hört om branden samtalar vi om hur vi kan arbeta tillsammans, Nyköpings kommun berättar om de trygghetspunkter som finns - hur kan vi gemensamt utveckla dessa? Vi presenterar ett studiematerial "Beredskap, bygdegården ett nav vid kris" som togs fram efter branden i Västmanland, mycket användbart när en grupp/förening vill inventera det som finns och vad som behövs i just vår bygd.

 

Datum och tid: 21 november, kl 17.30-20.00

Plats: Stavsjö Föreningsgård

 

Anmäl ditt deltagande till projektledare Eva Humble, Studieförbundet Vuxenskolan

eva.humble@sv.se

alt 070-536 04 70 senast den 19/11