Föreläsning: Psykisk ohälsa och medberoende, finns det? Ingrid Lindholm

8 september 2020
Anhörigstöd
Tid: 17:30 - 19:30
Plats: Olrogsalen, Culturum, Hospitalsgatan 4.

Du kanske har hamnat i ett medberoende till din närstående om du: Bygger din identitet på att du hela tiden finns där och stöttar någon annan? Har svårt att sätta gränser? Har svårt att veta vem du är och vad du själv vill?

Medberoende när det gäller missbruk är ett vanligt begrepp. Förenklat kan medberoende förklaras med att den anhöriga går in i en anpassning och beroende av den som missbrukar, vilken gör att den anhörige tappar” bort sig själv. Samma mekanismer kan gälla för anhöriga till personer med psykisk ohälsa.
 
Under den här föreläsningen går vi på djupet och tittar på vilka mekanismer som skapar ett medberoende och tittar på sätt att läka från detta. Hur kan jag ta hand om mig själv trots att jag är i en svår anhörigsituation?
 
Gratis inträde!
 
Tid: tisdag den 8 september kl 17.30 – 19.30
Plats: Olrogsalen, Culturum. Hospitalsgatan 4. Du är välkommen att lyssna på plats (begränsat antal platser, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer). Ingång från utsidan, gå till höger om Culturums entré. Dörren öppnas kl 17.15.
 
Du kan också välja att lyssna digitalt via videosamtal/telefonsamtal då föreläsningen kommer att livesändas.
 
Anmälan till Anhörigstöd: senast torsdag den 3 september.
Berätta i anmälan på vilket sätt du önskar delta på föreläsningen, på plats eller digitalt.
Om du anmäler dig att lyssna digitalt skickas en länk till video/telefon ut till dig närmre föreläsningen. Vid anmälan att lyssna digitalt behöver du därför uppge mejladress eller telefonnummer.
 
Telefon: 0155 - 45 74 10
E-post: anhorigstod@nykoping.se