Meny

Företagslunch

23 oktober 2019
Allmänt
Tid: 12:00 - 13:00
Plats: Nyköpingshus

Näringslivsenheten i Nyköpings kommun bjuder in till luncher där du som är företagare kan ta del av aktuell information från kommunen, inspireras av talare och nätverka med andra företagare.

Vad gör vi för att förbättra företagsklimatet?

Välkommen till en företagslunch som handlar om hur kommunen kraftsamlar för att utveckla företagsklimatet. Nu pågår många aktiviteter för att utveckla tillgänglighet, effektivitet, och bemötande bland annat. Sådant som ska göra det lätt att göra rätt.

I Svenskt Näringslivs företagsranking senast tappade vi placeringar, det pratade vi mycket om på Stora Mötesdagen med er företagare. Då fick ni också föreslå och prioritera vilka uppgifter som är viktigast för kommunen att utveckla. Vi återger dessa förslag och gör en första återrapportering kring dem och beskriver även Nyköpings kommun långsiktiga arbete Fokus nöjd kund.

På plats finns Anna Selander, samhällsbyggnadschef, som ansvarar för en stor del av de tillstånds- och tillsynsfrågor som berör näringslivet i kommunen. Miljöstrateg Maria Brantö, som berättar om kommunens hållbarhetspolicy och knyter an till punkten att lyfta Nyköping som en miljö-och hållbarhetskommun.

Vi lyssnar till Olov Skeppstedt, chef på Mark- och exploateringsenheten, och Sofia Rydingsvärd, näringslivsutvecklare, som pratar om deras gemensamma arbete och utmaningar med etableringar.

Anna Hesselgren, chef för Bygglovenheten, och Per Berggren, chef för Miljöenheten, berättar om flera pågående aktiviteter som kommer att förenkla både förståelse och tillgänglighet till handläggare, bland annat med hjälp av en robot och e-tjänster.

Anmäl dig här

Varmt välkommen önskar

Anna Nilheimer, kommunikationschef och Anna Selander, samhällsbyggnadschef

Dagens värdar för lunchen