Meny

Skolskjuts - Ansökan

Via denna e-tjänst kan du ansöka om skolskjuts eller logga in till "Min sida" för att se och läsa beslut. Sista dag för ansökan om skolskjuts inför skolstart hösten 2021 är den 1 maj. 

Beslut om skolskjuts gäller nu ett helt stadie, till exempel hela mellanstadiet - årskurs 4 till 6. De elever som i dagsläget har beslut om skolskjuts och är kvar i samma stadie, till exempel mellanstadiet, behöver inte göra en ny ansökan. Observera att har ni tidigare "tackat JA" på erbjudande om busskort via mail så har ert barn inte fått ett förlängt beslut och en ansökan måste därför inkomma.

  • Information kring skolskjuts skickas ut till vårdnadshavare via Schoolsoft. Man behöver själv kontrollera om man redan har ett giltigt beslut. Hur du gör detta kan du läsa här.

En ny ansökan behöver göras för elever som ska börja i förskoleklass, årskurs 4, 7 och ettan på gymnasiet höstterminen 2021 samt för er som tidigare har "tackat JA" på erbjudande om busskort via mail eller inte tidigare haft skolskjuts/elevresa. Senast 1 maj vill vi ha in din ansökan. Här kan du läsa om skolskjuts i Nyköpings kommun.

Vid frågor om e-tjänsten - kontakta Skolskjuts via 0155-24 83 90 eller epost skolskjuts@nykoping.se   

För att ta del av ditt beslut:

Min sida

För att göra en ansökan: