Förändringar väntar Hjortensbergsbadet

4 november 2021
Företag och näringsliv Kommun och politik Uppleva och göra

Det blir företaget Medley som kommer att driva Hjortensbergsbadet från och med 2022 sedan Nyköpings kommun utvärderat de inkomna anbuden. Idag drivs anläggningen av företaget Befair som vann den föregående upphandlingen.

Befair har redan underrättat sina medlemmar om den kommande förändringen som inträffar vid årsskiftet. Just nu råder en överklagandeperiod som innebär att entreprenörer som lämnat anbud i den senaste upphandlingen kan överklaga tilldelningsbeslutet. Under denna tid svarar Upphandlingsenheten på eventuella frågor.

Anledningen till att den nya upphandlingen behövde göras av Hjortensbergsbadets drift är att Medley överklagade kommunens förra tilldelningsbeslut då företaget Befair vann upphandlingen. Medley fick rätt i Förvaltningsdomstolen och då valde kommunen att avbryta upphandlingen och göra en ny.

Medley har lagt det anbud för de kommande fem åren som bedöms vara mest attraktivt för kommunen. Personalen på Hjortensbergsbadet påverkas inte, den nya entreprenören övertar personalansvaret i sin drift. Medlemskort berörs inte heller av övergången.