Kommunfullmäktige 13 november

12 november 2018

Partistöd, skattesats och likvidering står på programmet när kommunfullmäktige sammanträder i november. Allmänheten är välkommen.

Avveckling av Regionförbundet Sörmland

Landstinget Sörmland, Regionförbundet Sörmland och Kollektivtrafikmyndigheten Sörmland ska bilda region tillsammans från den 1 januari 2019. Inför det måste kommunfullmäktige (KF) på de olika orterna bland annat besluta om att överföra kollektivtrafikmyndighetens och regionförbundets verksamheter till nya Region Sörmland. KF beslutar också om likvidation av Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet samt Regionförbundet Sörmland efter den 1 januari 2019.

Familjebiljett i Sörmlandstrafiken

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet fattade i oktober beslut om nya taxor och nya biljetter, under förutsättning att medlemskommunerna godkänner dem. Till exempel införs 1- och 3-dagars familjebiljetter. Bytestiden om man reser i tre eller flera zoner förlängs till 180 minuter. Tilläggsavgiften höjs från 500 till 1 200 kronor för den som inte reser med giltig biljett. Detta för att få fler att ha giltigt färdbevis.

Ändrad skattesats

Kommunfullmäktige föreslås fatta beslut om att ändra den kommunala skattesatsen till 21:42 kronor, vilket är en sänkning med 6 öre. Detta efter tidigare beslut om skatteväxling med Region Sörmland.

Utbetalande av partistöd

Alla partier representerade i kommunfullmäktige har sökt och fått partistöd, samt redovisat vad pengarna gått till. Kommunfullmäktige föreslås besluta om att betala ut stödet för 2019 och lägga redovisningarna för 2017 till handlingarna.

Sammanträdet börjar klockan 19 i Stadshusets A-sal och är öppet för allmänheten. Länk till underliggande handlingar och förslag till beslut finns här.