KS 5 november 2018

24 oktober 2018

På första kommunstyrelsemötet med de nya ledamöterna tas bland annat frågan om utbyggd cykelväg upp till Repslagaregatan och ett samverkansavtal med Södertörns brandförsvarsförbund upp.

Bostadsförmedling

En utredning har gjorts för att sondera intresset för en kommunal bostadsförmedling. Eftersom intresset från privata fastighetsägare är svalt är det för närvarande svårt att få in tillräckligt många lägenheter i systemet och nå en hållbar ekonomi i en kommunal bostadsförmedling. KS föreslås besluta att inte jobba vidare med frågan i dagsläget.

Gång- och cykelväg

För att fortsätta utbyggnaden av gång- och cykelstråk föreslås KS besluta om att anlägga en ny bana längs Fruängsgatan. Det skulle innebära att hela sträckan Arnö-Repslagargatan får ett sammanhängande stråk för cyklister. Tekniska divisionen föreslås få i uppdrag att projektera och upphandla anläggandet av gc-väg mellan Västra Storgatan och Repslagaregatan längs Fruängsgatan.

Samverkansavtal inom räddningstjänst

KS föreslås bifalla det förslag till samverkansavtal med Södertörn som gäller utalarmering och ledning. Avtalet innebär bland annat att Sörmlandskustens räddningstjänst blir starkare i de fall då flera insatser pågår samtidigt i området.

Redovisning av partistöd

Samtliga partier som har rätt till partistöd har lämnat in en redogörelse för belopp och vad det har använts till. KS föreslås fatta beslut om att lägga redovisningarna till handlingarna.

Medborgarförslag

Eftersom trafiksituationen befaras förvärras för gående barn föreslås medborgarförslaget om en drop off-zon vid Långsätterskolan avslås. Tre andra medborgarförslag är också uppe för beslut.

Ta del av underliggande handlingar och förslag till beslut.