KS 19 november

16 november 2018

Information om Å-rummet, förtjänsttecken och förstudie om en förskola. Det är några av punkterna på dagordningen när Kommunstyrelsen (KS) sammanträder.

Förstudie förskola

KS föreslås besluta att ge Samhällsbyggnad i uppdrag att se över behovet av förskoleplatser i Tystberga samt placering av sammanhållna lokaler och en tidsplan för genomförande. Nuvarande lokaler är inte ändamålsenliga. I uppdraget föreslås ett samrådsförfarande tillsammans med lokala föreningar.

Budget

KS ska ta ställning till budgeten för 2019, flerårsplan 2020-2021. Beslut ska senare fattas även i kommunfullmäktige.

Avfallstaxa och andra taxor

Kommunen kan samla in verksamhetsavfall och återvinningsmaterial från andra än hushåll. Det är förenat med en kostnad och KS föreslås nu besluta om taxor för olika avfall. Beslutsärenden kring andra taxor, som hamntaxa, brandförebyggande tillsyn och lokaltaxor är också uppe för beslut.

20 år för förtjänsttecken

För att mer anpassa reglerna till dagens arbetsmarknad och göra dem mer likriktade föreslås KS fatta beslut om att ändra hur många års arbete inom kommunen som behövs för att få förtjänsttecken. Förslaget ligger på 20 år i stället för nuvarande 25 år. För förtroendevalda är det redan 20 år.

Bo i Nyköping-kampanj

KS föreslås fatta beslut om att fortsätta med den kampanj för att locka inflyttare till kommunen som bedrivits sedan 14 år tillbaka. Inflyttningskampanjen ger även ringar på vattnet i form av Jobba-kampanjen samt för att locka fler företag att etablera sig i kommunen.

Medborgarförslag

KS tar ställning till medborgarförslag som handlar bland annat om en skaterink för rullskridskor och en rondell.

Länk till underliggande handlingar och förslag till beslut.