Campus Nyköping Företag får ny ledning

7 oktober 2018

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström.

Madeleine Svanström går nu in i Campus Nyköping Företag för att bistå det lokala näringslivet med något många efterfrågar - kompetensförsörjning.


- Jag ser mig själv som en spindel i nätet mellan företag, Näringslivsenhet och Campus Nyköping. Den stora utmaningen för företagen idag är att hitta rätt kompetens och att våga satsa på kompetensutveckling för att utveckla företaget. Det blir också min utmaning att få dem till det.

Pedagog och ledarutvecklare

De senaste sex åren har pedagogen Madeleine arbetat med ledarutveckling inom Nyköpings kommun och utbildat, stöttat och coachat chefer och ledningslag i de kommunala verksamheterna. Hon är från Nyköping och kommer att få stor nytta av sitt stora nätverk. Just nu förbereder hon sig för att delta i heldagsprogrammet Näringslivets dag tillsammans med kollegan Christer Bang, konsult. Det är där de vill möta företagen för att presentera på vilket sätt Campus Nyköping Företag kan stödja kompetensförsörjningen.

"Vi kan bidra till utvecklingen"

- Vi har flera pågående projekt inom byggsektorn och startar nu kompetensutveckling inom digitalisering för industriföretag. För mig är det privata näringslivet en ny värld som jag är nyfiken på. Det är här tillväxten sker och företagen behöver goda förutsättningar för att verka och utvecklas. Jag tror att Campus Nyköping Företag kan bidra till den utvecklingen. Successivt kommer vi att utveckla fler aktiviteter tillsammans med näringslivet.

Madeleine rapporterar till en styrgrupp där näringslivsrepresentanter, näringslivschef och chefen för Campus Nyköping ingår. Rollen innebär att samordna aktiviteter och behov. De utbildningsinsatser som blir aktuella upphandlas av kommunen.