-Ge inte hjälp – ge möjligheter!

24 oktober 2018

Vid företagslunchen 24 oktober deltog Jonas Berg, ICA-handlare från Södertälje på temat integration. Han inspirerade företagarna att börja fundera och agera och menar att dagens integration är vuxenmobbing eftersom det innebär att det tar 7-9 år innan en nyanländ kommer ut i arbete.

Jonas Berg, Mårten Tenne och Maria Karlsson

Jonas Berg och Mårten Tenné bjuder tillsammans med näringslivschef Maria Karlsson in näringslivet till en eftermiddagsworkshop den 21 nov för att prata om hur företagen kan ta ett steg för att börja jobba med integration.

- Det är en stor förlust för samhället att vi inte tar hand om de mänskliga resurserna menar han. Som företagare finns det stora vinster med integration, både ekonomiskt, personal- och imagemässigt.

Han gladdes åt Nyköpings kommuns lägesbild i integrationsfrågan och den strategi kommunen lagt för att skapa bättre trygghet och säkerhet, fler mötesplatser, ökad satsning i skolan och bättre förutsättningar för individen.

Se folk som resurser

Jonas Berg utsågs till Årets Europé 2016 för sitt engagemang i integrationsfrågan. Han har drivit butiker i cirka 30 år i utsatta områden med utanförskap och välkomnat ministrar, riksdagsmän och kommunpolitiker.

- Men det är inte med politik frågan om integration främst kommer att lösas, utan med vilja från arbetsgivarna. Förändringen börjar med att betrakta folk som resurser, inte som problem. Att inte problematisera utmaningarna utan se dem som möjligheter.

Våga tro på individen

-Har ni tänkt på vilka människor det är som kommit hit? Hur målmedvetna de varit, hur de kämpat under sina resor och vilka upplevelser de klarat av? Jag skulle nog inte ha klarat det jag hör. Hos mig har de börjat som lärlingar, fått utbildning och gått vidare in i ledningsgruppen. Våga tro på individen.

• Fatta ett strategiskt beslut i företagsledningen
• Sälj in syftet och målet i organisationen
• Ta med idén in i era värderingar

Ledarskapet är viktigt

-På köpet kommer ni att få goda ambassadörer, större rekryteringsgrund, få kunskaper om era målgrupper, lojala medarbetare, låga sjuktal, gott renommé och medarbetare som är förändringsbenägna. Men det gäller också att visa ett tydligt ledarskap och våga uttrycka sina förväntningar. Då kan man få massor med nationaliteter och religioner att trivas ihop. Vi har 14 nationaliteter och fyra religioner, alla trivs ihop.

Den 21 november på eftermiddagen bjuder Näringslivsenheten tillsammans med Jonas Berg och ICA-handlare Mårten Tenné in till en workshop för företagare som är intresserade av integrationsarbetet.