Välkommen på Anhörigdagar 4-5 oktober

29 september 2017

Anhörigas livssituation uppmärksammas årligen under Nationella Anhörigveckan. Den 4-5 oktober arrangeras därför anhörigdagar av Anhörigcenter i Nyköping tillsammans med Oxelösunds kommun och Svenska kyrkan.

Vårdar eller stöttar du en partner, förälder, barn, barnbarn, sammanboende, vän, granne eller kollega? Varmt välkommen att delta på en eller flera programpunkter under Anhörigdagarna.

Nationella anhörigveckan äger rum varje år den vecka då 6 oktober infaller. Nytt för Anhörigdagarna i år är att Oxelösunds och Nyköpings kommun samt Svenska kyrkan arrangerar dem tillsammans.

– Vi samarbetar för att kunna erbjuda ett bredare program när kommunerna ändå ligger så nära varandra, säger Monica Berg på Anhörigcenter i Nyköpings kommun.

Den 4-5 oktober

Under Anhörigdagarna bjuds det exempelvis på sångframträdanden och föreläsning av bland annat anhöriga som berättar om sina egna erfarenheter, under rubriker som "Kraften att leva ditt liv" och "När livet stramas åt skärps blicken".

Räddning och säkerhet kommer även att berätta om utbildningarna i "Första hjälpen för psykisk hälsa" som nu erbjuds kommunanställda.

Den 4 oktober sker arrangemangen i Nyköping, i S:t Nicolai församlingshem och den 5 oktober i Oxelösund, i S:t Botvids kyrka och på Koordinaten.

Det är fri entré och ingen föranmälan krävs.

Läs hela programmet här

Läs mer om Anhörigcenter på webbplatsen