Utbildning om dopning och förebyggande arbete

25 april 2017

Den 9 maj arrangeras för fjärde gången en grundutbildning i dopning och förebyggande arbete. Syftet med utbildningen är bland annat att ge en fördjupad kunskap i hur kroppen påverkas av dopningspreparat och om vilka tecken det kan finnas på att en person använder dopningspreparat.

Syftet med utbildningen är bland annat att ge en fördjupad kunskap i hur kroppen påverkas av dopningspreparat och om vilka tecken det kan finnas på att en person använder dopningspreparat.

Andra delar i utbildningen handlar om vilka risker det finns med att använda kosttillskott och hur du kan bemöta personer som misstänks använda anabola androgena steroider.

- Huvudmålgruppen för utbildningen är personal på träningsanläggningar i Nyköping, men för att det finns ett uttalat behov av kunskap om ämnet sprider vi inbjudan även till personal inom skola, socialtjänst, polis, föreningar och andra aktörer. Det finns möjlighet att endast lyssna på föreläsningen om Anabola androgena steroider, säger Emelie Nisu som är preventionssamordnare i Nyköpings kommun.

Fjärde gången

Det är fjärde gången som grundutbildningen i dopning och förebyggande arbete arrangeras. Den är en del i det dopningsförebyggande arbetet utifrån modellen 100% ren hårdträning och PRODIS-nätverket (Prevention mot dopning i Sverige).

Tid och plats

Tid: den 9 maj klockan 8.30-16.00 – kaffe och smörgås serveras från klockan 8. Frivilligt kunskapstest startar klockan 16.

Plats: Campus Nyköping, Stora Torget 7

Anmälan, program och kostnad

Sprid gärna inbjudan till kollegor och andra personer som kan vara intresserade av att gå utbildningen.

Samverkan

Det är Nyköpings kommun, Länsstyrelsen Södermanlands län, Sörmlandsidrotten och Polisen som samordnar arbetet med 100 % ren hårdträning och grundutbildningen. Arbetet sker i samverkan med de lokala träningsanläggningar som anslutit sig till det lokala PRODIS-nätverket.

Nätverkets huvuduppdrag är att förebygga och minimera användningen av Anabola androgena steroider och andra dopningspreparat. I dagsläget ingår 15 träningsanläggningar i Nyköpings och Oxelösund i nätverket.

Läs mer om det dopningsförebyggande arbetet här

Kontakt

Har du frågor?

Kontakta Emelie Nisu, preventionssamordnare i Nyköpings kommun:
Telefon: 0734-26 88 93. E-post: emelie.nisu@nykoping.se