Uppsagt avtal med hemtjänstföretag

8 juni 2017

Svea Quality AB har utfört hemtjänst på uppdrag av Nyköpings kommun sedan 2015. Nyköpings kommun väljer nu att avsluta samarbetet på grund av bristande kvalitet i den administrativa redovisningen.

Det handlar om redovisning av tider, personal och dokumentation. Hävningen av avtalet kommer inte som en överraskning. Kommunens tjänstemän har haft flera träffar med företaget under en längre tid. Vid träffarna har man gått igenom vad som behöver göras för att administrationen ska bli godkänd men företaget har inte åtgärdat alla brister.

- Vi ser inte att bristerna påverkat omsorgen om brukaren. Men vi måste känna oss trygga i att brukaren får sina behov tillgodosedda, att det görs på rätt sätt, i rätt tid och av rätt person. Det är det som redovisningen handlar om, säger Veronica Andersson, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Fortsätter tills ny utförare är vald

Förändringen berör cirka 25 hemtjänsttagare som inom kort blir kontaktade av handläggare från kommunen som hjälper dem att välja en ny hemtjänstutförare. Svea Qualitys personal kommer att fortsätta utföra hemtjänst hemma hos dessa personer tills de valt en ny utförare.

Kontakt för frågor

Veronica Andersson
Ordförande
Vård- och omsorgsnämnden
Nyköpings kommun
Tfn 0155-24 83 38