Så arbetar vi fram nya näringslivsstrategin

17 oktober 2017

Tidigt i våras började dialogarbetet mellan näringslivet och kommunen. Nu på Näringslivets dag den 27 oktober går arbetet in i sin slutspurt. Då är alla välkomna till Sunlight och till Strategirummet, för att påverka utkastet till näringslivsstrategi innan det går vidare till styrelser i näringslivsfrämjande organisationer och till Kommunstyrelsen. 

kikare i vassen

En sak stod klar på ett tidigt stadium innan arbetet drog igång - en näringslivsstrategi skapas gemensamt med näringslivet. Den ska ta upp faktorer och förutsättningar av betydelse för företagen och det ska göras i nära samverkan mellan beslutsfattare och näringsliv.

Stora Mötesdagen i maj ägnades därför åt en workshop där närmare 200 företagsfrämjare, företag, förtroendevalda och kommunmedarbetare gemensamt vaskade fram underlaget till strategin. 

Näringslivsstrategins syfte är att bestämma vilka områden som näringslivsstrategin ska lägga sin kraft på för att skapa den bästa effekterna. Därför är det också viktigt att företagen deltar och påverkar strategin eftersom ligger till grund för kommunens kommande näringslivsarbete, säger näringslivschef Maria Karlsson.

Nu är den snart klar! Om du vill påverka utkastet och delta i Näringslivets dag anmäler du dig här. Här hittar du material och underlag till arbetet med näringslivsstrategin.

170 deltog i starten för ny näringslivsstrategi

Stora Mötesdagen starten på en ny näringslivsstrategi för Nyköping

Näringsliv och kommunen arbetar fram nya näringslivsstrategin

Axplock av anteckningar från Stora Mötesdagen

Nyköpings näringsliv växer så det knakar

Näringslivsanalysen för Nyköpings kommun – tillväxt och konkurrenskraft