Rösta på din favoritbuss!

26 oktober 2017

Nu är det dags att rösta på 2017 års buss! Röstningen pågår 27 oktober - 10 november. Bussen rullar i stadstrafik med start i början av 2018.

Rösta på webben eller i Stadshusets foajé

Bussarna står utställda i Stadshusets foajé under hösten. Du röstar antingen där eller så kan du rösta här via webben.

Årets tema i bussdesigntävlingen är "framtidens resor" med värdeorden "tillsammans, miljövänligt och smart". 44 bidrag skickades in till tävlingen där både kommunala grundskolor och friskolor runt om i hela kommunen deltog (18 stycken totalt). En jury bestående av medarbetare i Nyköpings kommun hade ett tufft jobb att välja ut de tio finalisterna.

Nyköpingsborna bestämmer!

Nu är det upp till alla Nyköpingsbor att bestämma vilken klass som vinner (man behöver förstås inte bo i Nyköping för att rösta!). Utöver det stora priset att ha en alldeles "egen" buss får klassen åka premiärtur och de överraskas även med tårta. 

Tävlingen gör ungas röster hörda

Att få designa en egen buss är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen sker i samarbete med Sörmlandstrafiken och Nobina.

Vill du se bussmodellerna på riktigt? Besök Stadshusets foajé under hösten. Du kan rösta på din favoritbuss på plats till och med 10 november 2017.