Resultaten för grundskolan i Nyköping förbättras

29 juni 2017

Grundskolan i Nyköping presenterar en förbättring av meritvärdena läsåret 2016/17. 

Nu har den första statistiken över grundskolans resultat för läsåret 2016/17 sammanställts av Barn Utbildning Kultur. Divisionen rapporterar sedan in betygsstatistiken till Skolverket och Statistiska centralbyrån, som under hösten presenterar officiell statistik som då är jämförbar med övriga landet.

- Jag är stolt över de framsteg vi gör i hela organisationen. Det är stärkande att se att de insatser vi gör också återspeglas i elevernas resultat, säger divisionschef Anna Thörn.

Det genomsnittliga meritvärdet har ökat jämfört med förra året både för årskurs 6 och för årskurs 9. För årskurs 6 är meritvärdet 196, jämfört med förra årets 162,5 poäng. För årskurs 9 ser vi en ökning av meritvärdet, exkluderat nyanlända och okända (elever utan personnummer), från 217 till årets 221 poäng. Meritvärdet för samtliga elever, där även de nyanlända som har kommit in i verksamheten under året finns med, har även det stärks från förra årets 193 till 204 poäng. Efter sommarskolan kan eventuellt siffrorna justeras uppåt, då ett antal elever få betyg i ämnen de just nu inte är godkända i.

- Det är fantastiskt att vi kan se en ökning av meritvärdena, även inkluderat de nyanlända. Dessutom är de här resultaten från den första kullen som har gått alla 3 år enligt Nyköpingsmodellen på Nyköpings högstadium. Det betyder att vi levererar både vad gäller meritvärdesresultat och social sammanhållning, säger Peter Sund, rektor Nyköpings högstadium.

Den slutgiltiga gymnasieantagningen precis klar

Den slutgiltiga antagningen till gymnasiet visar också att en hög andel elever (84 %) kommer in på sitt förstahandsval. Efter reservantagningen i augusti kan den siffran komma att öka.