Renovering av Nyköpings högstadium, Omega

2 juni 2017

En omfattande renovering och modernisering föreslås av Nyköpings högstadium, Omega.

Det är bra att vi passar på att modernisera Nyköpings högstadium, Omega i samband med den nödvändiga renoveringen tycker fr v rektor Peter Sund, kommunalrådet Nicklas Franzén (V), förvaltningschef Peter Björnhård, kommunalrådet Urban Granström (S), kommunalrådet Malin Hagerström (MP) och fastighetschef Mikael Karlsson.

Skolan som är byggd 1969 och då hette Borgmästarhagsskolan är i stort behov av upprustning när det gäller allt från golv och tak till isolering, värme,  ventilation och belysning. Till renoveringen finns möjlighet att söka statsbidrag samtidigt som energikostnaderna kan sänkas.

- Vi passar på att modernisera skolan när den ändå måste utrymmas på grund av fuktskador, säger kommunalrådet Urban Granström (S). Renoveringen innebär att fastigheten kan användas i ytterligare 30 år.

Kommunalråden Malin Hagerström (MP) och Nicklas Franzén (V) pekar på fördelarna med att byta ut den uttjänta tekniken för värme och ventilation som innebär stora energibesparingar samtidigt som miljön inomhus blir bättre för elever och personal. Ventilationsanläggningen är inte heller dimensionerad för cirka 650 elever som går i skolan idag.

Besiktningar har visat att golvmattorna är fuktskadade och skolan har redan tidigare fått besked att undervisningen behöver flyttas till andra lokaler fram till starten av höstterminen 2018.

Renoveringen och moderniseringen beräknas kosta 51 miljoner kronor. En investering som kommunstyrelsen får ta ställning till vid sitt sammanträde 12 juni.

Nyköpings högstadium, Omega, ska moderniseras för att hålla i ytterligare 30 år är vi överens om fr v förvaltarchef Peter Björnhård, rektor Peter Sund, kommunalråd Urban Granström (S), kommunalråd Malin Hagerström (MP), kommunalråd Nicklas Franzén och fastighetschef Mikael Karlsson.