Nyköpings kommun på plats i Almedalen

3 juli 2017

Representanter för Nyköpings kommun finns på plats under tre dagar i årets upplaga av Almedalen. Liksom förra året sker deltagandet i blygsam skara då vi inte arrangerar någon egen aktivitet. Almedalsveckan pågår från söndag 2 juli till söndag 9 juli 2017.

Möten med företagare och intressenter

Det är Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande som tillsammans med Maria Karlsson, näringslivschef och Christina Johansson, koordinator för utvecklingen av Stockholm Skavsta flygplats som träffar företagare och intressenter under tre dagar i Visby. Temat för mötena är "Nyköping bygger och investerar för framtiden".

- Många av de personer och organisationer som vi vill träffa finns här i Almedalen, säger Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande. De här dagarna samlas allt från företrädare och beslutsfattare inom olika branscher till landets högsta politiker. Det ger oss att tillfälle att berätta om Nyköpings framtid och vilka möjligheter som finns för till exempel investerare i vår kommun.

Stockholm Skavsta flygplats är, utöver bostadsbyggnation och andra tillväxtfrågor, en av de punkter som finns med på kommunens agenda. Ostlänken, höghastighetståg och stationsläge är viktiga frågor för flygplatsens utveckling som företagsområde.

- Vi ser de tre dagarna här i Almedalen som både kostnads- och tidseffektiva, säger Maria Karlsson, näringslivschef. På några få dagar får vi tillgång till personer som annars är mycket svåra att boka möten med. Vi är med och lyssnar, ställer frågor och ger förslag. Många är väldigt intresserade av Nyköpings kommun och våra framtidsutsikter!

Under måndag eftermiddag 3 juli intervjuas Urban Granström av Sörmlands radio P4.

Om Almedalsveckan

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i över fyrtio år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen. Veckan har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla. De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan och varje parti har en egen dag.

Vill du följa Almedalsveckan?

Under veckan direktsänder flera medier, bland annat SVT och Sveriges radio partiledarnas tal. Flera evenemang sänds också via webben. Läs mer om olika webbsändningar.