Nyköpings kommun går över till nytt lönesystem

8 november 2017

Nyköpings kommun har träffat en överenskommelse med den nuvarande leverantören av lönesystemet Bluegarden om att avsluta samarbetet i förtid.

Parterna är överens om att funktionerna som Bluegarden levererat inte motsvarat det som var avtalat. Det har inneburit en försening av leveransen och har resulterat i att Nyköpings kommun valt att upphandla ett nytt lönesystem. 

Överenskommelsen innebär också att Nyköpings kommun går ur avtalet 30 juni 2018 och det är sex månader innan ordinarie avtalstid löper ut.

Eftersom Bluegarden inte hållit sin del av avtalet och inte fullföljt leveransen så kommer företaget att betala ett vite till Nyköpings kommun. Avgiften för systemets support- och underhåll har också reducerats. Parterna har nu kommit överens om en fortsatt reducering av denna avgift till dess att avtalet löper ut.

- Det är svårt att få fram en exakt kostnad för allt merarbete som den bristande systemlösningen orsakat då det handlar om indirekta personalkostnader samt att problemen också drabbat många av våra medarbetare, säger HR-chef Madeleine Lennartsson. Vi ser mycket allvarligt på detta och överenskommelsen visar att det inte blev som det var tänkt med det här systembytet och att Bluegarden har fått ta ansvar för sin del av problematiken,.

- Vad kostnaden blir för att byta till ett nytt system är för tidigt att säga, fortsätter hon. Övergången till det nya lönesystemet löper hittills som planerat och det känns bra att vi nu kan se framåt och fokusera på att göra lönesystemsbytet till något bra. Vi ser positivt på den nya lösningen och har stora förhoppningar att den kommer motsvara våra behov och förenkla vår vardag.