Nyköpings hotell och besöksmål mycket nöjda med sommaren

1 september 2017

Sommaren 2017 är nu över och bakom oss ligger en säsong med mycket besökare och övernattningar på Nyköpings boendeanläggningar. I en rundringning som Nyköpings Turistbyrå har gjort är aktörerna inom besöksnäringen mycket nöjda.

- Av de svarande i vår rundringning har 76 procent upplevt att det var fler besökare i år än förra året. Trenden är att många aktiverar sig under sommaren och både aktivitetsföretag och besöksmål upplever ökningar, berättar Erik Lindhe, Destinationationsutvecklare på Nyköpings kommun.

För hotellen i Nyköpings kommun har det varit en fantastisk sommar. Jämfört med förra året har hotellens beläggning under juni till augusti ökat med 13 procent. Under Festdagarna var det i princip fullbelagt på hotellen.

Hotellen har också ökat lönsamheten för varje uthyrt rum med 17 procent jämfört med sommaren 2016. Även andra boendeanläggningar som camping och Bed & Breakfast har upplevt att årets sommar varit bättre än föregående.

- Även besöken på webbplatsen Nyköpingsguiden har ökat med 26 procent jämfört med förra året under perioden juni till augusti, säger Erik Lindhe. Under juni till augusti har Nyköpingsguiden haft 177 000 besökare. De flesta besökarna kommer från Stockholm vilket är drygt en tredjedel av alla besök.

Den information man främst söker efter på Nyköpingsguiden är evenemang och framförallt de större evenemangen i år som Festdagarna, Nyköping Pride och Rix FM Festival. Annan information som man söker efter på Nyköpingsguiden är restauranger, besöksmål och aktiviteter.

-Nyköping växer, vi får både fler inflyttare och besökare och Nyköping mår bra av turister, säger Berit Christoffersson, Turistchef på Nyköpings kommun. På årets Besöksnäringsforum den 28 september finns chans för verksamheter i Nyköpings besöksnäring att inspireras, få veta mer om hur vi jobbar med turismutvecklingen i kommunen och på vilket sätt vi kan samarbeta, fortsätter Berit Christoffersson.