Nyköping från solsidan

22 maj 2017

31 inflyttningsintresserade från städer som Göteborg, Stockholm och Östersund deltog på rundturen lördag 20 maj som även i år inföll på den soligaste av dagar.

Busstur genom nya och äldre bostadsområden, Nyköping från havet på skärgårdsbåt, guidning till fots från hamnen till Stora Torget och allmänt prat om Nyköping stod på schemat för rundturen som är en del av Bo i Nyköping-kampanjen. Syftet är att visa Nyköping för de som är intresserade av att flytta hit. 

Malin och David från Stockholm är imponerade av alla fina förskolor och skolor i Nyköping. De kikade längtansfullt mot Arnö under båtturen.

Anda av förnyelse lockar

Malin och David från Stockholm hade pluggat på ordentligt innan.

- Vi har läst det mesta på nykoping.se och är imponerade över alla fina förskolor och skolor. Barn och familj är viktigt för oss. Vi vill flytta från Stockholm till en mindre stad där familjelivet är enklare. Nyköping sticker ut när vi jämför olika städer, här händer det saker! Det märks att staden utvecklas och det finns en anda av förnyelse som lockar oss, säger Malin och David.

Mariana är med på rundturen tillsammans med sina bröder, mamma och övrig familj från Stockholm. 

Vill att resten av famijen ska flytta hit

Mariana från Stockholm ville visa sin nya stad och locka resten av familjen att flytta hit. Själv flyttade hon från Stockholm till Nyköping för ett par månader sedan och bor nu med sin sambo som också är inflyttad. Hon trivs med sitt nya jobb som undersköterska på Nyköpings lasarett.

- Förut arbetade jag på akuten på Karolinska sjukhuset, det var mycket stress både i jobbet och i att bo i Stockholm. Här kan jag cykla till jobbet och livet är enklare. Det är stor skillnad på priserna här jämfört med Stockholm. Min sambo och jag vill flytta till ett nyproducerat hus på Arnö och ska träffa mäklare i nästa vecka, säger Mariana.

Planerar för flytt från Göteborg till Nyköping

Christopher och Marie-Louise från Göteborg hittade Nyköping via Google.

- Ni har mycket bra information på webben och vi kände att vi ville se allt med egna ögon på rundturen. Vi är förälskade redan! Det är fint med mixen mellan gammalt och nytt i bebyggelsen, det känns också fridfullt. Rundturen ger en överblick vilket passar oss bra eftersom vi har börjat söka boende, säger Marie-Louise.

Rundturen innehåller stadsvandring med guide, busstur genom bostadsområden och en båttur där man ser Nyköping från vattnet.

Om rundturen och tack!

Rundturen arrangeras varje år av Nyköpings kommun. Inbjudan fanns med i vårens Bo i Nyköping-kampanj i Stockholms tunnelbana och som webbreklam på Hemnet.se, Facebook och Instagram.

Stort tack till medverkande från Trosa Rederi, Taxi Nyköping Oxelösund som bidrog med buss och kommunens medarbetare som var med.

Foto: Klarabilden