Kulturskolan öppnar

15 september 2017

Nästan 1 000 elever har fått plats på nya Nyköpings kulturskola som öppnar i september. Äntligen finns en kulturskola för barn och unga som på fritiden vill ägna sig åt dans, musik och teater.

Undervisningen på kulturskolan är frivillig, vilket innebär att eleverna deltar i ämneskurserna på sin fritid. Verksamheten vänder sig till barn och unga 0-25 år. Sedan i april har ansökningen varit öppen och intresset har varit stort!

- Vi är otroligt stolta över kursutbudet som våra skickliga lärare varit med att forma. Intresset för dans har varit jättestort så det blir många danskurser. Spännande kurser inom teater, film, bild, hantverk blir det också liksom en helt ny kurs i musikproduktion. Bland annat! Nästan alla ämneskurser går igång i september. Musik- och danslek för 0-4 åringar är i planeringen och startar senare, säger rektor Mattias Dahlström.

Nationell satsning på kulturskolor

Det var i våras som kommunfullmäktige (KF) fattade beslutet att en Kulturskola ska öppnas i Nyköping. Verksamheten ligger inom Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde.

– Det görs en nationell satsning på Kulturskolor och vi är glada över att kunna erbjuda en Kulturskola här i Nyköping också. Det pågår intensiva förberedelser. Rektorn Mattias Dahlström och hans medarbetare har gjort ett stort jobb med att rekrytera lärare, forma ämneskurserna och hitta lokaler, säger Carina Wallin, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Invigning 30 september på Stadshustrappan

Nyköpings kulturskola med sitt breda utbud kommer att verka i flera olika lokaler runt om i Nyköping och på landsbygden. Därför sker invigningen på en central plats:

  • Stadshustrappan och foajén, lördag 30 september 13.00-14.30

Renaida uppträder, det blir dansuppvisningar, körsång, mingel med kulturskolans lärare och mycket annat. Välkommen att fira med oss!

Läs mer på nykoping.se/kulturskolan