Kommunstyrelsen 25 sep

20 september 2017

Budget 2018 och försäljning av mark på Hemgården till Bilcenter var två ärenden på dagordningen när kommunstyrelsen sammanträdde måndag 25 september.

Budget 2018
Här kan du läsa mer om förslaget till budget.
Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkade M, C och KD på avslag till förmån till sina partiers förslag. Majoriteten beslutade dock om framskrivet förslag som nu går vidare till kommunfullmäktige för avgörande.

Bilcenter till Hemgården
Beslutades att sälja två fastigheter på Hemgården till Bilcenter för 8,9 miljoner kronor. Fastigheterna ligger i det nya  företagsområdet på andra sidan om motorvägen och tanken är att bilanläggningar ska uppföras på fastigheterna.

Konst i Brandkärr
1 miljon anslås till konstprojekt i Brandkärrsområdet. Målsättningen är att berika området genom målningar  på ett antal husgavlar. Konstsatsningen genomförs i nära dialog med bostadsföretag och boende i området i syfte att öka de boendes framtidstro över vilka de är och var de bor samt öka det sociala engagemanget.

Nya hus vid Ängstugevägen
Två hus med 20 lägenheter kommer ska byggas vid Ängstugevägen i Nyköping.  Lägenheterna är främst till för nyanlända, ensamkommande flyktingbarn och personer med särskilda behov. Lägenheterna är fördelade i två huskroppar och husen har tagits fram av SKL-Kommentus för att man snabbt ska få fram lägenheter till en rimlig kostnad.
Vid sammanträdet lämnade allianspartierna ett särskilt yttrande.

Hus vid Stenbro
Mark tas fram vid Stenbro för att ge plats för ytterligare 120 bostäder vid Kocksängsvägen och Runtunavägen. Planen medger bebyggelse med mindre flerbostadshus, rad- eller kedjehus, parhus och villor och bebyggelsen får uppföras i högst två våningar. Planen medger en fortsatt dragning av Grandelius väg och en ny utfart på Kocksängsvägen. Samhällsbyggnadsavdelningen får nu i uppdrag att utföra vidare exploatering, försäljning och markreglering av området.
Vid sammanträdet yrkade C på återrremiss i första hand och i andra hand på avslag. Kommunstyrelsen beslutade enligt framskrivet förslag.

Rondell vid Lennings väg och Husarvägen
I samband med exploateringen av gator i kvartret Förrådet får tekniska divisionen i uppdrag att projektera en cirkulationsplats i korsningen mellan Lennings väg och Husarvägen.

 Underliggande handlar och beslut hittar du via länken till höger.