Kommunen deltar i Pride-paraden den 1 juli

26 juni 2017

Räddningstjänsten, Nyköpings högstadium och Förebyggande enheten från division Social omsorg kommer att delta i Nyköpings första Pride-parad som går av stapeln lördagen den 1 juli.

Nyköpings kommun har bidragit till Nyköpings första Pride-parad som är en manifestation för HBTQ-rörelsen och för att visa kärlek. Det är ett evenemang som ingår i Gästabudsåret 2017.

Förebyggande enheten inom verksamhetsområdet Individ- och familjeomsorg är Hbtq-certifierad sedan 2013 och ett tjugotal medarbetare kommer att gå med i tåget.

– Vi är den enda hbtq-certifierade enheten i kommunen och glada över att just vår enhet blev certifierad. Det hjälper oss i vårt arbete då vi arbetar med förebyggande åtgärder på Familjecentralerna och där når vi ut till många olika människor, säger Henrika Lundberg, enhetschef på Förebyggande enheten.

Att vara Hbtq- certifierad betyder att verksamheten arbetar strategiskt i syfte att erbjuda en god arbetsmiljö för anställda och ett respektfullt bemötande av besökare/patienter utifrån ett hbtq-perspektiv.

Medarbetare från Sörmlandskustens räddningstjänst och Räddning och säkerhet kommer också att delta i paraden.
– Vi gör det här för att visa att vi står upp för mångfald och allas lika värde, säger räddningschef Patrik Kullman.

Även Nyköpings högstadium - division Barn, utbildning och kultur - deltar i paraden.
– För oss är det viktigt att delta för att visa allas lika värde och rättigheter i vårt moderna samhälle, säger Caroline Nilsson, biträdande rektor, Nyköpings högstadium.

Tid och plats

Paradvägen är; Östra skolan - Östra Storgatan - Behmbrogatan - Västra Kvarngatan - Västra Trädgårdsgatan - Västra Storgatan - Stora Torget.

Start kl 13:00 och mål kl 15:00.

Mer information

Läs mer om Nyköping pride på Nyköping prides webbsida eller på Nyköpingsguiden och på Nyköping Prides Facebooksida

Vägar avstängda i samband med Nyköping Pride

Under Nyköping Pride kommer vissa vägar att stängas av den 1 juli kl 12:30–15:00. Läs mer om vägavstängningarna här.