Klass 6 på Bryngelstorpskolan vinnare av bussdesigntävlingen 2017

23 november 2017

För andra året i rad kammade Bryngelstorpskolan hem vinsten i bussdesigntävlingen 2017! 

Stort grattis till klass 6 som med sin turkosblå buss med budskapen "Vi kan, vi vill, vi vågar" och "#tillsammans" fick de flesta rösterna, hela 22,5 % (489 st). Se den totala fördelningen av röster längst ner på sidan.

Agnes, Erik, Maja och Felicia har ritat bidraget som får pryda nästa års unika buss i Nyköpings stadstrafik.

2174 röstade via webben och i Stadshusets foajé

Totalt 2174 personer röstade via nykoping.se och i Stadshusets foajé där bussmodellerna var utställda under hösten. I början av januari 2018 kommer klassens alldeles egna buss att börja rulla på gatorna i sällskap av våra två andra unika bussar. Beskedet att just klass 6 är årets vinnare levererades tillsammans med tårta under stort jubel från klassen. Strax efter nyår är det premiärtur för hela klassen.

Årets tema: framtidens resor

Temat för årets tävling var "framtidens resor" med värdeorden "tillsammans, smart och miljövänligt". Kreativitet och hur väl eleverna förhållit sig till temat och värdeorden bedömdess av en jury som bestodr av en grupp medarbetare i Nyköpings kommun. Juryn tog hänsyn till elevernas kreativitet, hur de kopplade sin idé till temat och värdeorden samt hur elevgruppen hade samarbetat kring sitt förslag. Röstningen pågick 27 oktober - 10 november 2017.

Bussdesigntävlingen är ett samarbete mellan Nyköpings kommun, Sörmlandstrafiken och Nobina.

Vinnarbussen

Läs mer om Bussdesigntävlingen och se alla bidrag.

Statistik i röstningen