Många sportfiskare till Nyköping när SM i gäddfiske avgörs

16 oktober 2017

Sportfiskare från stora delar av landet ska under några intensiva dagar göra upp i Nyköpings skärgård om SM-titeln i gäddfiske. Nästan 200 lag kommer att tävla i dagarna två om att försöka fånga den största gäddan.

Mellan den 20-22 oktober samlas cirka 500 deltagare i Nyköping för att göra upp om titeln "svenska mästare i gäddfiske". Deltävlingar har ägt rum runt om i landet och 200 lag har kvalificerat sig till finalen.

Nu är det i Nyköpings skärgård som den avgörande finalen ska hållas. SM i gädda - Catch With Care Sportfish Masters 2017 är det officiella svenska mästerskapet i gäddfiske och sanktionerat av Sportfiskarna.


-Vi är väldigt glada att ett stort SM kommer till Nyköping och vill hälsa alla deltagare välkomna hit, meddelar Erik Lindhe, destinationsutvecklare på Nyköpings kommun. Vi jobbar mycket med stora evenemang och söker hela tiden efter nya möjligheter att både utveckla Nyköping som besöksmål och med att skapa bra förutsättningar att arrangera större events och tävlingar här.

- Just SM i gäddfiske är extra roligt då vi gärna både visar upp och berättar om de många och fantastiska fiskevatten vi har här, berättar Erik Lindhe.


Många evenemang under Nyköpings Gästabudsår
Under 2017 har kommunen firat jubileum och Gästabudsår med många evenemang under sommaren för Nyköpingsbor och besökare. Under hösten är fokus mer på att få större möten och tävlingar att förläggas här och inte lika mycket på publika evenemang. Det är ett steg mot målet att få fler besökare att få upp ögonen för Nyköping, för läget och för det stora utbudet av allt som finns att göra här.


Arrangören för SM i gädda - Catch With Care Sportfish Masters 2017, Niclas Åhrman, berättar varför Nyköping passar bra för svenska mästerskapen i gäddfiske.


-Nyköpings kommun ligger bra till rent geografiskt sett från alla deltävlingar och kval vi har i Sverige. När dialogen med Nyköpings kommun inleddes gick allt väldigt fort med beslut. Nyköpings kommun var även intresserade av samarbete på lång sikt vilket är något vi också önskar. Vi vet att erfarenhet krävs för att framtida tävlingar och semifinaler och finaler förbättras.

-Jag är väldigt glad att många i detta samarbete har visat stort intresse och att satsningen kan bli flerårig, berättar Niclas Åhrman.

Finalen kommer att livesändas
Finalen på söndagen den 22 oktober kommer att livesändas i fiskekanalen "kanalgratisdotse" på Youtube. Kanalen har 89 000 fiskeintresserade prenumeranter. Av dessa är cirka 40-50 procent av visningarna från Sverige och därefter kommer Tyskland, USA, Frankrike, Finland och Storbritannien.

Centimetrar kan avgöra SM i gädda och det blir en spännande final. Nyköpingsbor kommer märka av många besökare i centrum och mycket folk och båtar i Nyköpings hamn.

Kontakt
Erik Lindhe, Nyköpings kommun

0155-24 81 82

Niclas Åhrman, Sportfish Masters

073-500 76 36