Högsta nyföretagandet per tusen invånare

13 december 2017

Nyföretagandet i Nyköping/Oxelösund har nu visat rekordsiffror i ett par år med betydligt högre än riket. Förändringen mellan 2016 – som var ett rekordår – i jämförelse med 2017, är + 4,2 procent! Det betyder tillskott med 325 nystartade företag under 2017.

Nyföretagarbarometern kallas den mätmetod som NyföretagarCentrum använder nationellt för att mäta siffrorna. Den visar att Nyköping/Oxelösund nu har 6,6 nystartade företag per 1000 invånare. Ett kliv från 5,4 förra året. Det är helt i nivå med Trosa kommun vilket glädjer kommunens näringslivschef Maria Karlsson och Birgit Båvner på NyföretagarCentrum.

- Jätteroligt! Vi har alltid sneglat på Trosas siffror i Nyföretagarbarometern länge och nu är vi faktiskt där, säger Maria Karlsson.

Gratulerade Årets nyföretagare

Tillsammans med Birgit Båvner från NyföretagarCentrum gratulerade hon nyligen ett av företagen bakom de glada siffrorna, Sågteknik och företagaren Martin Rentoft. Han utnämndes nyligen till Årets företagare 2017. Martin bestämde sig för att överta ett befintligt företag istället för att starta ett nytt. En möjlighet som både NyföretagarCentrum och ALMI tipsar om eftersom många företag behöver generationsväxlas.

Sågteknik har ett samlat produktprogram inom fuktkvotskontroll för den nordiska träindustrin som ger förutsättningar för produktion av trävaror med kvalitet. Så pass bra att företaget kan konkurrera på den internationella trävarumarknaden.

Martin Rentoft har lyckats tredubbla sin vinst och har haft gott stöd i sin mentor i Kenneth Lööf, VD på luftbehandlingsföretaget Loco AB i Nyköping. Mentorskapet har ägt rum inom NyföretagarCentrums mentorprogram. Grattis till lyckat arbete!