Nyårspromenad avslutade Gästabudsåret

18 december 2017

Nyårspromenaden lockade tusentals och avslutades med en extra fartfylld slutkläm. Ett händelserikt jubileumsår med stort engagemang från föreningslivet i Nyköping har avrundats. 

Ljusshow, musik och underhållning på årets sista dag

Sen flera år arrangeras den populära Nyårspromenaden på nyårsafton. I år kröntes Jubileumsåret 2017 i ett upplyst och stämningsfullt Nyköping igen, denna gång med en extra fartfylld slutkläm på Nyköpingshus.

Avslutning på Nyköpingshus
Det blev åter en stämningsfull Nyårspromenad i vackra Nyköping när mörkret lagt sig. Med start och tal av Urban Granström på Stora Torget kl. 16 promenerade tusentals längs med Nyköpingsån och upplevde stadens kulturpärlor och överraskningar. Promenaden avslutades på Nyköpingshus, där det bjöds på glögg, pepparkaka och en överraskning med DJ-Magnus.

Fler promenadvägar och utspridda aktivieter
I år spreds promenadens aktiviteter ut på ett större område med flera promenadvägar, för att skapa bättre flöde för deltagarna.

Nyårspromenaden 2017

 

Många kom upplysta till Nyårspromenaden

Uppmaningen att sätta ljus på sig själva hörsammades av många, som tagit med sig lampor och ljusslingor under promenaden.

Tävlingen Sätt ljus på Nyköping har även pågått sen november. Pris delas ut på Nyårsafton till snyggaste och smartaste ljussättningen.

Se mer detaljer om promenaden på Nyköpingsguiden

Nyårspromenaden avslutar Gästabudsåret 2017.