Full fart på näringslivets dag

27 oktober 2017

Det var full fart, hög intensitet och energi på Näringslivets dag på Sunlight då företag från Nyköping och Oxelösund möttes. Omkring 300-400 personer deltog för att lyssna till professionella föreläsare om det politiska läget, om värdet av att företagen kommunicerar sina värderingar och hur startup-företag fungerar.

Många ville delta i årets upplaga av Näringslivets dag.

 

Det delades även ut viktiga priser. Även på kvällen då Näringslivets dag avslutades med MINO-galan som Marknadsföreningen Nyköping Oxelösund håller i.

Näringslivets dag arrangeras av Företagarna Nyköping och Oxelösund. De hade engagerat programledaren Mathias Andersson, känd från SVT Plus bland annat. Han hade publiken i sin hand. Catharina Hagstrand, ordförande i Företagarna verkade påtagligt nöjd med dagen och den positiva återkopplingen från utställare och deltagare.

- Vi behöver sådana här dagar då vi kan inspireras, mötas och hitta sätt att samverka, sa Catharina Hagstrand, ordförande i Företagarna, arrangör i samverkan med olika partners från kommun och näringsliv.

Sista chansen att påverka nya näringslivsstrategin

Nyköpings kommuns näringslivschef Maria Karlsson passade på att bjuda in alla deltagare till "strategirummet" där förslaget till ny Nyköpings kommuns nya näringslivsstrategi presenterades. Den har arbetats fram i dialog med näringslivet i en process som startade på Stora Mötesdagen i maj 2017. Nu närmar sig slutresultatet men det finns fortfarande tid att påverka slutresultatet för den som vill komma med synpunkter.

I arbetsgruppen som tagit fram förslaget till näringslivsstrategi för Nyköping ingår representanter för bland annat Svenskt Näringsliv, Företagarna, Fastighetsägarna, Nysam, Lantbrukarnas Riksförbund, NyföretagarCentrum, Visit Nyköping – Oxelösund, MINO, Östsvenska handelskammaren och Nyköpings kommun.

Du kan läsa förslaget till näringslivsstrategi via den här länken. Om du vill påverka slutresultatet ber vi dig skicka dina synpunkter till naringsliv@nykoping.se.