Bryngelstorpsskolan byggs ut

15 maj 2017

Bryngelstorpsskolan ska byggas ut för att klara det ökande trycket av elever.

Kommunalråden fr v Urban Granström (S), Malin Hagerström (MP) och Nicklas Franzén (V) är glada åt att Nyköping växer och att Bryngelstorpsskolan ska byggas ut.

Skolan som uppfördes 1972 är byggd för att ta emot 230 elever men 2017 går ytterligare 100 elever här.

Nyköping växer mycket särskilt i de östra delarna och utbyggnaden av Bryngelstorpsskolan är ett relativt enkelt sätt att utöka antalet platser i skolan, säger kommunalrådet Urban Granström (S). Då kan vi samtidigt passa på att installera en miljövänligare och mer ekonomisk uppvärmning av skolan.

Förslaget som nu är på väg fram för beslut i kommunstyrelsen innebär en tillbyggnad på 230 kvadratmeter som knyter ihop skolbyggnaden och matsalen. Därmed kan matsalen göras större samtidigt som nya verksamhetsytor tillkommer.

Här ska de båda husen byggas ihop så att matsalen kan bli större berättar fastighetschef Mikael Karlsson för rektorn Anna Kapanen Kjellberg och kommunalråden Malin Hagerström, Urban Granström och Nicklas Franzén.

En helt nytt ventilationsanläggning kommer att installeras med hög återvinning som styrs av närvaron i lokalerna.

I samband med ombyggnaden byts den direktverkande eluppvärmningen ut mot fjärrvärme som ger en jämnare värme utan förluster.

Tillsammans med förbättrad ventilation innebär det en energikostnadsbesparing på   125 000 kronor per år.

Tillbyggnaden och energiomställningen beräknas kosta drygt 18 miljoner kronor.

Skolundervisningen kommer att bedrivas samtidigt som byggnadsarbetena pågår.