Allt om Pride i Nyköping

28 juni 2017

Kom i feststämning! Världshistoriens första Nyköping Pride äger rum fredagen den 30 juni - lördagen den 1 juli.

All kärlek är rätt!

Nu på fredag och lördag är det dags för en av Gästabudsårets höjdpunkter och ett nytt evenemang i Nyköping. Det är den nya föreningen Nyköping Pride som arrangerar en två-dagarsfestival med stöd från Nyköpings kommun. Under två dagar har de ett budskap till Nyköpinsgbor och besökare - all kärlek är rätt! 

Festivalfredagen har utbildningsfokus
Föreningen Nyköping Pride vill öka kunskapen om HBTQ frågor och tror att mer kunskap kan även minska fördomarna och skapa ett öppnare och tryggare samhälle.

Festivalens första dag startar med föreläsningar i Stadshuset, ett samarbete med Nyköpings kommun. Gratis föreläsningar erbjuds på ämnen som "Mamma, jag är inte en flicka, jag är en pojke! Vad gör vi nu?" och "Är DU riktigt normal?". 

Parad och underhållning
Festivalen invigs på fredag kl 15 med bland annat Fristadens officiella Nyköping Pride-låt “Happy Pride”. Sen följer ett program med happenings i Prideparken på Stora torget, utställare som är engagerade i frågorna finns på plats och artister som Linda Bentzing underhåller.

Prideparaden går av staplen kl 13 på lördagen från Östra skolan. Då finns det chans att delta och aktivt stå upp för HBTQ-frågor, allas lika värde och att all kärlek är rätt. Det blir en parad med fokus på glädje och kärlek.

Festivalen avslutas vid midnatt med underhållning av Syster Sol.

Se hela programmet för Nyköping Pride