Nästan 1000 handbollspelande ungdomar intar Nyköping

7 november 2017

Till helgen, den 10-12 november, kommer Sverigecupen i handboll till Nyköping. Evenemanget kan jämföras med TV-pucken i ishockey och kommer med säkerhet att dra stora mängder besökare och spelare hit. 

Under Sverigecupen får tjejer och killar från hela Sverige visa upp sig inför stor publik och förbundskaptener på Rosvalla. Nyköpings skolor står redo med sovsalar och hotellnätter är bokade för hundratals personer. Man räknar med cirka 1000-1500 besökare varje dag.

Svenska handbollsförbundet, IFK Nyköping och Nyköpings Arenor är tillsammans arrangörer 

- Över 100 matcher kommer att spelas på Rosvalla under en helg, berättar verksamhetschefen för Nyköpings Arenor, Stig Ekström.

 -42 lag kommer hit och varje lag har cirka 20 spelare. En stor insats av ideellt arbete på cirka 2000 timmar krävs för att vi ska kunna genomföra detta. Detta är ett evenemang som betyder mycket för Nyköping, menar Stig Ekström

Evenemanget väl etablerat i handbollskretsar.

Sverigecupen innebär stora intäkter för Nyköping. Enligt turistkronans beräkningar ökar omsättningen med närmare sex miljoner kronor. Då räknas cirka 800 nätter i sovsal på skola in, cirka 1800 hotellnätter, en normal konsumtion per gäst och dag, cirka 1000 dagsbesök och boende för 50-80 funktionärer, domare och tävlingsledare.

Gratis inträde

Alla turneringens matcher har gratis inträde. I entréhallen på Rosvalla under fredag-söndag blir det även happenings och utställningar för publiken.

Se tider och mer info på http://nykopingsguiden.se/