Tack för att du släckte!

21 mars 2016

Den 19 mars släckte hundratals miljoner människor världen över för att manifestera sitt stöd till världens klimatarbete. Effekten av Earth Hour är en tankeväckare om vad vi alla kan göra för miljön och klimatet.

Världsnaturfondens (WWF) manifestation Earth Hour ska inspirera till förändrade vanor som att ta cykeln eller bussen istället för bilen, spara energi genom att undvika stand-by-läge, släcka onödig belysning och köpa grön el till hemmet.

– Tack till er släckte i lördags. Tack också till er som sprider budskapet att vi alla behöver vara mer klimatsmarta - varje dag. I kommunen arbetar vi dagligen med att minska vår påverkan på klimatet, både när det gäller det stora och det lilla. Vi minskar energianvändningen i våra fastigheter, köper in fler tjänstecyklar och arbetar för att fler av våra fordon ska köra på förnybara bränslen, säger miljöstrateg Camilla Hjalmarsson.

Nyköpings kommun har släckt under Earth Hour sedan 2009. I år släcktes bland annat Stadshuset, Vattentornet, Rådhuset, Östra skolan samt större delen av Rosvalla.

Fler tips på hur du kan fortsätta vara klimatsmart.