Synpunkter på halltider

1 september 2016

Det är ett stort tryck på de större sporthallarna i Nyköping. Alla föreningar som ansökt har fått halltid, missnöjet hos ett fåtal handlar om att man inte fått tid i de hallar man helst vill vara i.

Nyköping växer och det blir fler lag och grupper som behöver använda hallarna. Nyköpings kommun bygger fler hallar och utomhusplaner, för två år sedan invigdes tre nya hallar på Rosvalla. Just nu görs en översyn över behovet av fler sporthallar, baserat på befolkningsunderlag.

De största och mest eftertraktade hallarna är Sporthallen och fyra större hallar på Rosvalla. Det finns också hallar på skolorna. Föreningarna ansöker om halltider och Lokalbokningen i Nyköpings kommun fördelar tiderna utifrån ett en riktlinje om fördelning där exempelvis barn- och ungdomsverksamhet prioriteras.

Ingen står utan halltider

Alla som sökt halltider i höst har fått det, ingen förening som ansökt står alltså utan halltider. Missnöjet hos ett fåtal föreningar handlar om att man inte fått tider i de hallar man helst vill vara i. Kommunen för en nära dialog med de föreningar som berörs och försöker hitta lösningar.

- Jag är glad över dialogen vi har med föreningarna. Vi lyssnar på sakliga argument och försöker hitta lösningar. Trycket är stort och vi vädjar också om flexibilitet, att föreningarna använder de hallar som erbjuds så att barn och unga kan få träna i höst. Vi behöver också se över om vi kan göra något bättre från kommunens håll, exempelvis om ansökningsprocessen kan bli mer effektiv, säger Näringslivschef Maria Karlsson.