Spetskompetenser att haffa på Schneider

27 januari 2016

Sedan företaget Schneider i Nyköping i oktober beslutade om att lägga ned sin produktion på Arnö har företagen i regionen möjlighet att rekrytera medarbetare varav många har spetskompetens. 

Vid tillfället presenterade företaget ledning sina medarbetarkompetenser som går att se i Schneiders powerpoint. I dokumentet finns även kontaktuppgifter till Schneider för de företag som är intresserade.

Ett nytt varsel lades i veckan som berör Schneiders kundtjänst som flyttar till Polen i maj. Femton personer berörs av den förändringen och företaget kommer att se över pensionsavgångar och möjliga omplaceringar.

- Industrisektorn har under en längre tid präglats av omstrukturering till större enheter, automatisering och flytt till låglöneländer. Självklart berör den utvecklingen även Nyköping, säger Maria Karlsson, näringslivschef. Vi kommer att göra vad vi kan för att peka på framtidsutmaningar och trender så att våra företag kan göra val som håller dem konkurrenskraftiga.

I samarbete med Automation Region kommer Näringslivsenheten att genomföra en Expo på temat nu under våren. Generellt är det i de mindre företagen tillväxten sker. Näringslivsenhetens uppdrag är bland annat att skapa så goda förutsättningar för den utvecklingen som möjligt.