Nytt biljettsystem på bussen testas i Nyköping

31 augusti 2016

Under de två första veckorna i september testas Sörmlandstrafikens nya biljettsystem i Nyköping. Biljettsystemet och de nya priserna börjar gälla 1 oktober.

Ingen försäljning av biljetter på bussen

Ingen biljettförsäljning kommer att ske i de bussar som är med i testet under de två första veckorna i september eftersom systemet är inställt efter den nya taxan som börjar gälla 1 oktober. Detta betyder att resor med de avgångar som ingår i testet är avgiftsfria.

Har du ett skolkort? Testa att blippa!

Alla skolkort finns inte inlagda i det nya systemet men ingen elev kommer att nekas att resa med bussen om kortet inte kan läsas.

Smart reskort och info om resan direkt i bussen

Från 1 oktober behöver den som åker buss ha ett smart resekort. Det ger resenärerna en rad förenklingar. Läs mer om kortbytardagar i Nyköping lite längre ner på sidan. 

 Utöver det nya biljettsystemet installeras nu också så kallad realtidsinfo i fem bussar, några i stadstrafik några i landsbygdstrafik. Realtidsinfo innebär att du kan se vilken nästa hållplats är, få bytesinformation och se om det är bussar som är försenade på en skärm i bussen.

Läs mer om det nya biljettsystemet som börjar gälla 1 oktober och taxor på www.sormlandstrafiken.se

Gemensam zon för Nyköping och Oxelösund

Nyköping och Oxelösunds kommuner blir en gemensam zon vilket innebär att priset för resan blir detsamma oavsett hur långt du reser inom zonen. En 30-dagarsbiljett som gäller i hela Sörmland kommer att kosta 790 kr. Utöver ungdomar upp till 20 år kommer även studenter under 26 år att kunna resa till reducerat pris.

Byt ditt kort på Stora torget eller på ICA Maxi

Inför övergången till det nya systemet kan du träffa Sörmlandstrafiken under deras kortbytarturné 16-30 september. Du kan då byta in ditt gamla kort mot ett nytt!

I Nyköping träffar du Sörmlandstrafiken på följande platser:

Stora torget, dagligen kl 11–16 mellan den 16:e och 30:e september
ICA Maxi Brandkärr kl 11–16 den 20:e, 24:e, 25:e och 27:e september