Nyköpings högstadium får godkänt av Skolinspektionen

5 april 2016

Skolinspektionen ger Nyköpings högstadium godkänt efter en omfattande inspektion.

Den regelbundna tillsyn som Skolinspektionen genomfört i kommunens skolor är nu avslutad. Nyköpings högstadium, som var sist ut på grund av sin omfattande omorganisation, får nu alla rätt enligt Skolinspektionens beslut.

Sedan tillsynsbesöket sent i höstas har det pågått en konstruktiv dialog mellan Skolinspektionen och skolan i syfte att förtydliga och klargöra viktiga rutiner, kring särskilt stöd och modersmålsundervisning. Det arbetet har mynnat ut en reviderad dokumentbas och en fördjupad nivå av förberedelser och rutiner för att säkra att alla barn även fortsatt får det stöd de behöver.

- Nyköpings högstadieverksamhet har via den här inspektionen fullföljt en av de mest omfattande omorganisationer en kommun utsatt sig för i Sverige i modern tid. Det känns självklart bra att även Skolinspektionen ger oss kvittot på att vi gör rätt saker och att vi har en skola av hög kvalitet, säger rektor Henrik Eriksson.  

Rekrytering av biträdande rektor - med ansvar för elevhälsa

En viktig nyhet i samband med satsningarna kring en likvärdig skola är rekryteringen av en ny biträdande rektor, Åsa Björkdahl, som har ett särskilt ansvar för fortsatt utveckling av en offensiv elevhälsa. Tillsammans med skolsköterskor, psykolog, kuratorer och Studie- och yrkesvägledare byggs nu plattformen för den nya elevhälsoplan som börjar gälla från hösten.

- Det arbete som nu genomförs inom elevhälsan kommer att ta oss till en ny nivå och än tydligare sätta fokus på hälsofrämjande insatser för alla ungdomar på högstadiet. Vi går från klarhet till klarhet och har all anledning att vara stolta över den uppmärksamhet högstadiet får över hela landet, avslutar Eriksson.

Kontakt för frågor

Rektor Henrik Eriksson

0155 – 45 71 12